Menu

Na vier jaar is het zo ver: De eerste SV-14 heeft een naam

Na vier jaar is het zo ver: De eerste SV-14 heeft een naam

"I am the master of my fate, I am the captain of my soul." Deze dichtregels waren de inspiratiebron voor het bedenken van een naam voor de SV-14. Deze moderne zeilboot is gebouwd voor mensen met een beperking. Het Poortmanfonds schonk 4 jaar geleden een SV-14 aan de SAZS (Stichting Aangepast Zeilen Sneek), maar vanwege corona werd er niet mee gevaren en had de boot ook nog geen naam. Daar kwam afgelopen Sneekweek eindelijk verandering in.

Het Mountbatten Festival of Music wordt in Engeland gehouden om de Engelse marine en mariniers te eren. Gewonde veteranen hebben hun eigen sporttoernooi, genaamd The Invictus Games. Rutger-Jan zag tijdens de online uitzending van het festival een item voorbijkomen over de Invictus Games. Hier werden de laatste twee dichtregels van het gedicht Invictus voorgedragen. Zo kwam Rutger op het idee om de boot Invictus te noemen. Het gedicht Invictus heeft als betekenis dat je zelf de kracht hebt om je eigen leven te regisseren. Tijdens de afgelopen Sneekweek werd de SV-14 officieel gedoopt, en zal deze boot dus voor altijd verbonden zijn met deze inspirerende quote.

Sinds de openingswedstrijden begin dit jaar beschikt de SAZS over twee SV-14 zeilboten. Wil je meer weten over het zeilen in deze boot en wat er mogelijk is? Klik hier voor meer informatie.

Andere interessante nieuwsartikelen

Back to top